Het bureau

Room for ID’s biedt creatieve (merk)communicatie voor kennisgedreven organisaties. Al meer dan 15 jaar brengen wij kennis en creativiteit samen. Door het maken van vernieuwende, onderscheidende en betekenisvolle kennismerken, willen we een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse kennissamenleving.

Wij drijven en vertrouwen op de kracht van creatie. Wij zijn ontwerpers met een ondernemende instelling en een onderzoekende houding waarmee we de wereld ‘mooier’ willen maken. Aantrekkelijker, begrijpelijker, toegankelijker en toekomstgericht.

Daarom geven wij vorm aan kennis, ideeën en inspiratie. Net zoals onze opdrachtgevers werken we vanuit analyse en waarneming en kunnen we niet zonder onze intuïtie. Creatieve communicatie maakt het mogelijk mensen het besef en het gevoel te geven waar het over gaat. Hierbij beginnen we met de ‘waarom-vraag’, duiken we in de inhoud maar stoppen we bij de uitleg. Zo kunnen we interessante verhalen simpelweg doorgronden, overtuigend verbeelden en actief met elkaar delen.

Diensten

Creatieve communicatie
Wilt u iets bijzonders maken? Of heeft u een flinke communicatie-uitdaging te pakken. Speciale gelegenheden vragen om creatieve communicatie-oplossingen. Wij verzorgen inspirerende, out-of-the-box-uitingen en -acties van idee tot productie.

Visuele identiteit
Uw visuele identiteit weerspiegelt uw organisatie. Het is herkenbaar en vertegenwoordigt uw eigenheid. Room for ID’s ontwikkelt complete huisstijlen. Van logo-design tot en met de implementatie en automatisering van uw work-flow.

Merkcreatie
Hebt u uiteenlopende doelgroepen? Of vallen er meerdere organisaties onder uw noemer? Met creativiteit en strategisch inzicht helpen wij synergie, eenheid en verscheidenheid aan te brengen in uw merkportfolio.

Positioneren
Is uw organisatie nieuw? Of toe aan een nieuwe fase? Dan kan het nuttig zijn om een (her)positionering te doen. Room for ID’s assisteert u in een kort en krachtig traject om scherpe en juiste keuzes te maken in hoe uw organisatie zich profileert en presenteert.

Naamgeving
Heeft uw organisatie een (nieuwe) naam nodig? Of staat uw huidige naam uw ambities in de weg? Room for ID’s zet met u de relevante criteria voor een naam op een rij. In één of meerdere sessies komen we tot de beste naam voor uw organisatie.

Merkactivatie
Hoe kunt u uw waarde uitdragen en delen met uw doelgroep? Wij kunnen uw on- en offline communicatie zo inrichten dat u op dagelijkse basis bouwt aan uw merk. In- en extern.

Online
Internet is vaak het belangrijkste kanaal voor contact met uw doelgroep. Door onze expertise op het gebied van online communicatie, social media, web design en ons netwerk van developers realiseert Room for ID’s ook uw online doelstellingen.

Event-design
Organiseert u een evenement? Vier uw merk! Room for ID’s brengt uw event verder. Met creatieve, krachtige communicatie gedurende het hele proces, zorgen wij voor een effect dat verder reikt dan het event lang is.

Creatieve communicatie en ontwerp voor kennisgedreven organisaties”