TMO Fashion Business School

TMO Fashion Business School is de enige opleiding in Nederland voor commerciële managementfuncties in de fashion business met de titel BBA: Bachelor of Business Administration in Fashion. TMO is dus uniek. Al sinds de oprichting in de jaren ’80 streeft TMO ernaar de modebranche telkens van een nieuwe generatie toekomstmakers te voorzien.

TMO is in 1986 opgericht door ondernemers uit de modebranche. Zij wilden professioneler en zakelijker werken en hadden mensen nodig die snel konden inspelen op veranderingen in de markt. Samen met brancheopleider Detex gingen ze als enige in Nederland ‘ondernemende managers’ voor de mode-industrie opleiden. Ruim 25 jaar later zijn ze nog steeds voorlopers op dit gebied.

De studenten moeten het verschil gaan maken in fashion business. Daarom is het onderwijs van hoog niveau, waardoor ze niet alleen kennis en vaardigheden opdoen, maar ook een kritische, onderzoekende houding ontwikkelen. En altijd met beide benen in de praktijk en de maatschappij. De school is klein, wat zorgt voor saamhorigheid, persoonlijke aandacht, een hoog studierendement en een zeer laag uitvalpercentage.

De docenten en medewerkers zijn betrokken bij hun vak en komen vaak uit de modebranche. Ze hebben aandacht voor hun persoonlijke ontwikkeling, omdat het belangrijk is dat iedereen met plezier werkt. Zo wordt er aan een excellente opleiding gebouwd, om daarmee de positie als toonaangevende managementopleiding voor de fashion business (inter)nationaal verder te ontwikkelen.